Observació pública – Club Desplome Onda

Este passat dissabte  (3-10-2015) plantàrem alguns telescopis per als amics del Club Desplome de Onda. La part principal de la xarrada va ser, com no, el sopar; per a variar llonganisses, botifarra, allioli, etc. Com ja es sap, no es pot fer astronomia en la panxa buida (Esta es una màxima de l’estil «que dura es la vida del astronomo afisionao»).

Encara que les previsions eren horroroses, finalment v adespejar un poc, i vam aprofitar perquè la gent puguera observar un poc. Ara, entre núvols i algun clar ocasional.

La xarrà introductoria va còrrer a càrrec de Miguel Molina, qui va fer un repas de les principals constelacions que poden observar-se a la tardor. Va parlar també un poc de moviments estelars, que sempre fa falta per que la gent entenga el perquè de les montures astronòmiques. Més avant, mentre la gent miraba pels telescopis, Miguel va complementar la xarrà explicant les diferències entre els telescopis que teniem alli (un dobson de 250mm, un refractor i un C9).

Els objectes de la nit van ser, com no, M57, M27, M13, M31 i diverses estreles dobles. La nit no donava per a més, però va ser prou perquè la gent puguera donar una ullada i entendre com i que es veu a través d’un telescopi.

obs pública Desplome Onda 2015

Més fotos al facefú.

Acerca de Manga

Biologist, teacher at secondary school, and amteur astronomer. If you want to contact me, you can use the facebook of the group or send me a comment in the blog.

Publicado el 10/05/2015 en Astronomía, Uncategorized. Añade a favoritos el enlace permanente. 1 comentario.

  1. Dewanawanga

    A la gent li va agradar molt M31, la gràn galàxia de Andrómeda, i Albireo i Almach, dos dobles molt boniques, i a nosaltres ens va agradar molt la botifarra, la llonganissa, el xoriç i la cansalada. Ah! i el allioli, i el café, i la cervessa, i el vi… Així dona gust fer astronomía!!

    Dewanawanga.

    Me gusta

Deja un comentario